Aleksi Vilkko
toukokuu 21, 2017
Sebastian Westberg
huhtikuu 29, 2014
Show all

Niko Säkkinen

Niko Säkkinen on v.1990 syntynyt Streetbike Freestyle kuljettaja Salosta. Pappa kaivoi varaston nurkasta ensimmäisen automaatti Solifer mopon, kun Niko oli kahdeksan vuotias. Tästä lähtien on Nikolla aina ollut joku kaksipyöräinen alla. Palava into kikkailuun kaksipyöräisillä syttyi 16-vuotiaana, jonka jälkeen on askel kerrallaan menty kohti unelmaa menestyä kansainvälisissä kilpailuissa. Niko kuuluu tällä hetkellä Euroopan top15 stunt kuskeihin ja paras sijoitus kansainvälisissä kisoissa on ollut 4. sija Latvian Ghetto Games kisoissa. Lisäksi Nikon nimissä on edelleen vanha Suomen ennätys keulituissa ympyröissä. (Niko ajoi vuonna 2008 Ennätystehdas- ohjelmassa 170 kierrosta takapyörällä keulien.) Ducatin järjestämän stunttivideokisan voitto vuonna 2011-2012. Palkinnoksi vuodeksi käyttöön uusi stunttikäyttöön rakennettu Hypermotard 796.

Kaudella 2017 Nikolla oli hieman epäonnea matkassa, kun pyörästä hajosi vaihteisto kesken kesäkauden ja lisäksi kuskin selkä kipeytyi toistuvasti niin pahasti, ettei ajamaan pystynyt. Näytösten lisäksi Säkkinen ajoi Viron Smash-kisat, joista jäi käteen viides sija.

Vuonna 2018 oli kuskilla selkä taas vetreämmässä kunnossa ja pyöräkin kesti hyvin. Kesäkuussa Niko järjesti Salossa toritapahtuman, jossa yritti uusia 10 vuotta vanhan ympyrän keulimisen ennätyksen. Kun vuonna 2008 Ennätystehdas-ohjelmassa Säkkisen keulittujen ympyröiden määrä oli 170 kierrosta, nyt toritapahtumassa hän keuli 766 kierrosta ennen jarrujen kiehumista. Joten upeasti meni vanha ennätys rikki! Seuraavaksi oli vuorossa Smash-kilpailut Virossa, joista tuloksena uran ensimmäinen palkintokorokesija: P3. Latvian Ghetto stunt kilpailuissa hän tuli sijalle viisi. Kauden päätteeksi Niko otti suuren haasteen vastaan ja lähetti pyörän Dubaihin, jossa järjestettiin todella kovatasoinen Stunt Masters Cup kilpailu. Siellä hän selvitti tiensä parhaiden kuskien joukossa aina finaaleihin saakka ja siellä yhdeksännelle sijalle.

Kausi 2019 on mennyt Nikolla tähän asti erinomaisesti ja hän oppinut muutamia uusia trikkejä joiden eteen on tehty pitkään töitä. Smash 2019 kilpailusta Virossa tuli vihdoin uran ensimmäinen voitto! Seuraavaksi vuorossa on kauden viimeiset kilpailut: Ouest Bike Show Ranskassa sekä Stunt Masters Cup Dubaissa.


Niko luottaa Mitas-renkaisiin ja kesällä hänellä onkin molemmissa Kawasakeissaan alla Motorenkaan maahantuomat Mitas Sport Force+ katurenkaat! Talvella Säkkinen laittaa alle nastamimmien tekemät nastamimmi-special piikkirenkaat, jolloin pidot säilyy Vähintäänkin samana kuin kesäkeleillä asvaltilla!
WordPress Video Lightbox Plugin